Kategorija:
Edukacija

Podrška studentskim organizacijama u realizaciji akademskih kurseva za mlade

Tokom 2021. i 2020. godine, prije zvaničnog osnivanja Fondacije, sproveli smo niz dobrotvornih akcija koje su nas inspirisale da prerastemo u organizaciju kakva smo sada. Ovo je samo jedna od njih.  

Studentska organizacija BEST Podgorica godinama unazad radi na unaprijeđenju vještina i kompetencija mladih ljudi, koje pripremaju za tržište rada 21-og vijeka.
U novembru 2021. organizovan je seminar koji se fokusirao na temu razvoja mobilnih aplikacija, pod nazivom “StepApp Your Game, Build The Future”. Tokom šest dana interaktivnih radionica, mladi su stekli nova znanja, koja će im koristiti da izgrade uspješne karijere u raznim poljima, a na prvom mjestu u IT-ju. 

Fondacija Čini dobro je prepoznala ovaj događaj kao pravu priliku da pomogne i da svoj doprinos, jer je jedna od glavnih karakteristika digitalne transformacije u Crnoj Gori upravo obrazovanje i edukacija novih kadrova. 

Osim studenata, fondacija pomaže i srednjoškolcima da se već u ranom dobu opredijele za neko od modernih zanimanja u svijetu tehnologija.
Iz istih razloga podržali smo i Nevladino udruženje ‘Korak sa naukom’ iz Pljevalja, koje je organizovalo Inženjersku školu nauke. Tokom sedam dana i uz prisustvo eminentnih predavača i gostiju iz domena tehnologije, đaci su imali priliku da uče o mikrokontrolorima, 3D štampi i sličnim segmentima.

I u 2022. godini nastavićemo da podržavamo ovakve projekte i doprinosimo njihovoj realizaciji.

Help desk

HR Platforma

Registar članica

Verified by MonsterInsights