Novosti

Školska oprema za 805 mališana iz 326 crnogorskih porodica

Humanitarna akcija “Podijeli, jer zajedno možemo više” u organizaciji Udruženja Roditelji, a uz podršku Fondacije “Čini dobro” – uspješno je okončana!

Ponosni smo na činjenicu da smo zajedničkim radom uspjeli sakupiti sredstva za kupovinu školske opreme za ukupno 805 mališana iz 326 porodica, što je za četvrtinu više u odnosu na prošlu godinu.

Kompanije Amplitudo, Bild studio, Coinis, Codeus, Hipotekarna banka, UNIQA osiguranje i ICT Cortex, koje djeluju u okviru Fondacije “Čini dobro”, donirale su sredstva u iznosu 5000 eura, dok je kroz sistem online donacija prikupljeno još 1.524,33 eura za kupovinu školskog pribora.

Cilj akcije, koja je realizovana 12. put, je pružanje podrške socijalno ugroženim porodicama, koje se nalaze na evidenciji Udruženja Roditelji, kako bi pripremili djecu za školu, ali i sa željom da se na taj način smanji nejednakost u obrazovanju među djecom različitog socijalnog statusa.

Inicijativu je kao i ranijih godina, podržala firma Tagor, prijatelj Fondacije “Čini dobro”, koja je odobrila veliki popust na kupljeni pribor, čime su značajno doprinijeli realizaciji najuspješnije akcije do sada.

Osim djece iz Podgorice i Nikšića, gdje se nalaze prostorije UR, pomoć je obezbijeđena i za djecu iz ostalih crnogorskih gradova.

Help desk

HR Platforma

Registar članica

Verified by MonsterInsights