Novosti

Pošumljavanje Dajbabske gore

Dio aktivnosti fondacije “Čini dobro” usmjeren je na podršku i realizaciju zelenih inicijativa, te doprinos zaštiti životne okoline. Jedna od takvih aktivnosti realizovana je 21. decembra 2022. godine kada je organizovana akcija pošumljavanja.

Fondacija “Čini dobro” je okupila ljude sličnih interesovanja, te entuzijaste koji podržavaju zelene incijative i zasadila sadnice na jednom od lokaliteta na Dajbabskoj gori.

Članovi udruženja ICT Cortex i kompanije Bild Studio

Pluća Dajbabske gore obnovljena su sadnicama koje čine sedam različitih vrsta drveća: crni bor, pinjol, čempres, košćela, crni jasen, zimzeleni hrast i bijeli grab, a sve sadnice su u poodmaklom dobu razvoja kako bi postotak primljenog drveća bio što veći.

Akcija je bila otvorenog tipa pa su tako svi zaljubljenici u ekološke inicijative zajednički doprinijeli zaštiti životne okoline i kreirali bolji i održiviji ambijent koji će ostati budućim generacijama.

Akcija pošumljavanja Dajbabske gore

Akcija je uspješno realizovana uz nesebičnu podršku Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj i D.O.O. Zelenila Podgorica sa kojima smo zajednički oplemenili ovaj prostor grada.

Toga dana zasađeno je blizu 80 sadnica različitih i pažljivo odabranih vrsta koje imaju najveće šanse da uspiju na tom području, što je značajno ne samo u kontekstu omogućivanja biljnog fonda već i doprinosa u borbi protiv klimatskih promjena.

Akcija pošumljavanja Dajbabske gore

Pomoćnica sekretara u Sekretarijatu za planiranje prostora i održivi razvoj, Branka Knežević, skrenula je pažnju na to koliko je dragocjena inicijativa fondacije “Čini dobro” u pogledu ublažavanja posljedica negativnog ljudskog djelovanja, te izgradnje objekata na lokalitetima na kojima to nije predviđeno planskom dokumentacijom.


Više detalja o akciji pošumljavanja možete pogledati na zvaničnom YT kanalu fondacije “Čini dobro”, te na linku https://www.youtube.com/@fondacijacinidobro/.

“Gde god nađeš zgodna mesta, tu drvo posadi!” – Stihovi Čika Jove Zmaja

Help desk

HR Platforma

Registar članica

Verified by MonsterInsights