Novosti

Izabrani najbolji u aktivnosti „Čini dobro, sačuvaj energiju“

 

„Održiva energija zelena energija“ JU Sednja ekonomsko-ugostiteljska škola iz Nikšića, koju je realizovala nastavnica Olivera Lučić, sa 96,4 boda osvojila je prvo mjesto u aktivnosti „Čini dobro, sačuvaj energiju“ koju je oraganizovala Fondacija “Čini dobro”u saradnji sa Zavodom za školstvo, koji sprovodi međunarodni program “Eko škole”.

 

 

Komisija, u sastavu Nevena Čabrilo, Zavod za školstvo – nacionalna koordinatorka za Crnu Goru za Međunarodni projekat „Eko škole”, Saša Karajović – NVO „EKOM” i član Fondacije za zaštitu životne sredine, Vanja Kosović, ICT Cortex, Marko Vukašinović, Ministarstvo prosvjete, član UO „Eko škole” i Marija Jovović, Fondacija „Čini dobro”, je nakon bodovanja za druogoplasiranu aktivnost, sa osvojenih 95 bodova, izabrali „Energetska efikasnost i energija“ JU OŠ „Kekec“ iz Sutomora koju su realizovale Mirjana Bulatović , Vera Pješčić, Danka Šćepanović, Dragana Aprcović i Zorka Radonjić.

 

 

Treće mjesto pripalo je aktivnosti „Energija i energetska efikasnost“, sa osvojenih 94,4 boda, koju su realizovale  Violeta Đukanović, Božana Vujadinović i Adrijana Mugoša u JU Srednja ekonomska škola „Mirko Vešović“ iz Podgorice.

 

 

Podsjećamo, aktivnost “Čini dobro, sačuvaj energiju” je organizovana povodom 14. februara Svjetskog dana očuvanja energije i 5. marta Svjetskog dana energetske efikasnosti, a mogućnost učešća su imale obrazovno-vaspitne ustanove koje su dobitnice Zelene zastave, odnosno međunarosnog priznanja Eko škole. Cilja aktivnosti je bio usmjeren na motivisanje nastavnog kadra da pokrene teme koje se odnose na energiju i značaj energetske efikasnosti u cilju edukacije, mijenjanja svijesti i navika učenika/ca, te motivaciju za njihovo uključenje u očuvanju životne sredine.

Učešće u aktivnosti “Čini dobro, sačuvaj energiju“ uzelo je 19 obrazovno-vaspitnih ustanova, koje su Komisji dostavile veoma kvalitetne i kreativne materijale za izvođenje nastavnih i vannastavnih aktivnosti na temu energije i energetske efikasnosti. Prosvjetni radnici su uspjeli da u ralizuju aktivnosti uključe veliki broj učenika/ca i na taj način im, između ostalog, omoguće da daju svoj doprinos u unapređenju stanja životne sredine u ustanovi koju pohađaju.

Tri prvoplasirane obrazovno-vaspitne ustanove će od Fondacije “Čini dobro” dobiti po 200 eura.

Help desk

HR Platforma

Registar članica

Verified by MonsterInsights