Novosti

Počinje projekat „Čini dobro, zasadi drvo“

 

Fondacija “Čini dobro” povodom Dana planete Zemlje, koji se obilježava 22. aprila, organizuje aktivnost u okviru projekta „Čini dobro, zasadi drvo“. Aktivnost se realizuje u 17 obrazovno-vaspitnih ustanova i ustanova socijalne i dječije zaštite iz: Podgorice, Danilovgrada, Zete, Tuzi, Bara, Kotora i Herceg Novog. Tako će dvorišta vrtića, osnovnih i srednjih škola i Dnevnog centra u Herceg Novom, tokom ove sedmice, biti bogatija za 90 sadnica Melije, Skadarskog hrasta i Čempresa.

 

Značaj drveća za čovjeka i planetu je višestruk, stoga smo u Fondaciji odlučili da pokrenemo projekat “Čini dobro, zasadi drvo” u okviru zelenih inicijativa. Znajući da Srednja stručna škola “Spasoje Raspopović” u Podgorici ima plastenik u kojem se pored  časova prakse, proizvode i sadnice drveće, odlučili smo da upravo ovoj školi pružimo novčanu podršku za unapređenje plastenika i stvaranja boljih uslova za proizvodnju sadnica. Naime, u plasteniku će đaci zajedno sa nastavnicima proizvesti 170 sadnica različitog drveće, koje ćemo pokloniti obrazovno-vaspitnim ustanovama i ustanova socijalne i dječije zaštite. Projekat se ne ogleda samo u podršci ustanovama, već  ima znatno širi cilj. Uvezivanjem obrazovanja, zaštite životne sredine i zdravih stilova života da skrenemo pažnju na ekološka pitanja, navike i odnos koji imamo prema očuvanju prirodnih resursa, biodiverzitetu, zagađenju vazduha itd., – rekla je direktorica Fondacije Marija Jovović.

 

Projekat “Čini dobro, zasadi drvo” realizovaće se kroz niz aktivnosti tokom godine, a druga faza sađenja drveća obuhvatiće ustanove iz centralne i sjeverne regije.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Help desk

HR Platforma

Registar članica

Verified by MonsterInsights