Novosti

Doniraj i podrži projekat “Čini dobro, zasadi drvo”

Fondacija “Čini dobro”, u okviru zelenih inicijativa, pokrenula je projekat „Čini dobro, zasadi drvo” kojim se žele ozelenjeti dvorišta obrazovno-vaspitnih ustanova i ustanova socijalne i dječije zaštite, skrenuti pažnju na ekološka pitanja i dati doprinos u promjeni negativnih navika i odnosa koje imamo u Crnoj Gori prema očuvanju prirodnih resursa, biodiverzitetu, zagađenju vazduha itd.

Projekat mogu podržati pravna i fizička lica donacijom preko sajta Fondacije u periodu od 25. maja do 25. juna.

Podsjećamo da je Fondacija u nedjelji u kojoj se obilježava Dan planete Zemlje, 22. aprila, pokrenula projekat „Čini dobro, zasadi drvo“ u okviru kojeg je zasađeno 90 sadnica u 18 obrazovno-vaspitnih ustanova i ustanova socijalne i dječije zaštite iz centralne i južne regije. Ono što nas posebno raduje jeste činjenica da su sve sadnice proizvedene u plasteniku  JU SSŠ „Spasoje Raspopović”, Podgorica i da su rezultat  zajedničkog rada učenica i učenika i njihovih nastavnica i nastavnika.

Ne smijemo zaboraviti da je značaj drveća za čovjeka i planetu višestruk. Drveće ne samo da proizvodi kiseonik, već upija ugljen dioksid, sprječava eroziju, prečišćava zemljište. Pored ovoga, obezbjeđuje nam hlad u toku vrelih dana, smanjuje buku, štiti od jakih vjetrova, uljepšava okolinu, te da je dom i sklonište mnogih životinja. Stoga želimo da do kraja godine zasadimo još 80 sadnica različitog drveća, koje će hladovinu praviti u dvorištima vrtića, škola, dnevnih centara i drugih ustanova širom Crne Gore. Ove sadnice  će takođe biti proizvedene u plasteniku Srednje škole „Spasoje Raspopović“. 

Znamo da su ove teme važne i tebi. Zato te pozivamo da donacijom sredstava podržiš projekat „Čini dobro, zasadi drvo“, jer sa malo truda i volje možemo zajedno učiniti mnogo za našu Planetu.

Činjenjem dobra danas, stvaramo bolju budućnost za sve nas!

Zato činimo dobro!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Help desk

HR Platforma

Registar članica

Verified by MonsterInsights