Novosti

Počinje projekat „Čini dobro-recikliraj!“

Fondacija “Čini dobro”, u okviru zelenih inicijativa, u narednih devet mjeseci realizovaće projekat „Čini dobro-recikliraj!“. Ovaj projekta će se realizovati u tri obrazovno-vaspitne ustanove u Glavnom gradu Podgorica: JPU “Ljubica Popović”, JU OŠ “Radojica Perović” i JU Srednja ekonomska škola “Mirko Vešović”.

Glavne aktivnosti ovog projekta usmjerene su na organizaciju radionica za najmanje 300 djece, učenika/ca i prosvjetnih radnika, sa ciljem edukacije i podizanja svijesti o važnosti brige o životnoj sredini koju dijelimo. Fokus će biti na štetnosti plastičnog otpada i reciklaži. Tokom Projekta djeca, učenici/e i prosvjetni radnici će se upoznati sa pozitivnim primjerima iz zajednice kako se problem otpada može pretvoriti u kreativne i korisne predmete za cjelokupno društvo. Posebno će se upoznati sa procesom izrade eko daske od reciklirane plastike u 3D sobi.

Pored toga, biće organizovane akcije sakupljanja plastike u sve tri obrazovno-vaspitne ustanove, sa ciljem dobijanja sirovine za izradu eko daske. Kao rezultat toga, svaka  ustanova će dobiti po četiri eko klupa i eko kante, proizvedene u 3D sobi od eko daski dobijenih reciklažom sakupljene plastike.

Recikliranje je ključni korak u očuvanju životne sredine, a mladi imaju moć da oblikuju budućnost naše planete. Zato ovim projektom želimo da edukujemo, inspirišemo i ohrabrimo djecu i učenike/ce da budu promoteri recikliranja u svojim porodicama i zajednici, da šireći znanje utiču na  negativno ponašanje, navike i svijest drugih o plastici, reciklaži i benefitima koje ona donosi čovječanstvu.

Ovaj projekat djelimično je finasiran od strane Glavnog grada Podgorica, a partner Fondacije u njegovoj realizaciji je kompanija Fin-Ing d.o.o. u čijem sastavu djeluje odjeljenje 3D soba.

Činjenjem dobra danas, stvaramo bolju budućnost za sve nas!

Zato činimo dobro!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Help desk

HR Platforma

Registar članica

Verified by MonsterInsights