Novosti

Vrtiću “Ljubica Popović” donirane eko klupe u okviru projekta “Čini dobro, recikliraj!”

Fondacija “Čini dobro” donirala je četiri eko klupe JPU „Ljubica Popović“ u okviru pilot projekta „Čini dobro-recikliraj!“, koji je u tri obrazovno-vaspitne ustanove iz Podgorice realizovan prethodnih devet mjeseci.

 

„Današnjom donacijom eko klupa, završili smo pilot fazu projekta “Čini dobro-recikliraj“ u vaspitnoj jedinici “Ljubica Popović”. Tokom prethodnih mjeseci održali smo radionice na kojima je učestvovalo 100 djevojčica i dječaka predškolskog uzrasta koje smo učili o štetnostima otpada, sa akcentom na plastiku, pravilnom odlaganju plastike, reciklaži i mogućnostima korišćenja plastike kao sirovine za proizvodnju novih korisnih stvari, kao što su eko kante i klupe koje im je Fondacija donirala. Posebno nas raduje što smo našim aktivnostima uticali na sticanje ekološkog znanja i navika kod djece, koje su prenosili na starije, a prevashodno roditelje. Koliki su uticaj na njih ostavile radionice govori količina plastike koju su sakupili u vrtiću, ali i reakcije roditelja koji su zahvaljujući mališanima počeli da mijenjaju navike po pitanju očuvanja životne sredine. Eko klupe koje smo im danas donirali jednim dijelom napravljene su i od čepova koje su oni sakupili”- kazala je Marija Manja Jovović, direktorica Fondacije „Čini dobro“.

Direktorica vrtića Vesna Nikolić izrazila je zahvalnost što je Fondacija “Čini dobro” svojim projektom omogućila da se u vrtiću obogati program održivog razvoja.

“Zahvaljujući projektu Fondacije mališani u vaspitnoj jedinci “Ljubica Popović” su na jedan, njima prijemčiv način, naučili kako mogu doprinijeti očuvanju životne sredine. Naglasila bih da je predškolski uzrast jako značajan za razvoj, sticanje i usvajanje znanja i navika, pa samim tim i razvoj ekološke svijesti. Zato su ovakvi projekti jako značajni, jer donose niz benefita. Djeca su bila direktno uključena u realizaciju projekta, pa saznanje da su i oni doprinijeli, sakupljajući plastiku, u proizvodnji eko klupa je značajno za njih. Nadam se da ćemo u saradnji sa Fondacijom “Čini dobro” ovaj projekat realizovati u svim našim vaspitnim jedinicama” - rekla je Vesna Nikolić, direktorica JPU “Ljubica Popović”.

Predstavnik Grawe osiguranja, Dušan Vojinović istakao je da je podrška projektima koji su usmjereni na podizanje svijesti o značaju ekološke održivosti i odgovornosti dio njihove poslovne politike.

“Grawe osiguranje je sa zadovoljstvom prihvatio da podrži projekat Fondacije “Čini dobro” koji podstiče ekološku svijest među djecom i mladima kako bi svi zajedno aktivno učestvovali u procesu očuvanja životne sredine. Dijeleći zajedničke vrijednosti, sigurni smo da zajedno sa Fondacijom možemo čini dobro za naše društvo”, istakao je Dušan Vojinović, predstavnik Grawe osiguranja.

Pilot projekat “Čini dobro recikliraj!” je realizovan uz finansijsku podršku Glavnog grada Podgorica i Grawe osiguranja a.d.

Današnjem događaju prisustvovale su direktorica Zavoda za školstvo Raba Hodžić, koordinatorka za Međunarodni program “Eko škole” Nevena Čabrilo i predstavnici kompanija donatora Fondacije “Čini dobro”.

Činjenjem dobra danas, stvaramo bolju budućnost za sve nas!

Zato činimo dobro!

FONDACIJA „ČINI DOBRO

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Help desk

HR Platforma

Registar članica

Verified by MonsterInsights