Novosti

Nastavlja se projekat „Čini dobro-recikliraj!“

Fondacija “Čini dobro” nastaviće u 2024. godini sa projektom “Čini dobro-recikliraj!” u pet obrazovno-vaspitnih ustanova, sa sjevera i juga Crne Gore, zahvaljujući Airbnb Community Fund.

Posebno nas raduje činjenica da je naš rad prepoznala crnogorska Airbnb  zajednica domaćina koja nas je odabrala za dodjelu Airbnb Community Fund granta, u partnerstvu s GlobalGiving-om. Upravo je njihova podrška omogućila nastavak projekta „Čini dobro-recikliraj!“, koji će se u narednih 10 mjeseci realizovati u sledećim ustanovama: SMŠ “Danilo Kiš” Budva, JU OŠ “Kekec” Sutomore, JPU “Eko bajka” Pljevlja, JU OŠ “Radomir Mitrović” Berane, i JU OŠ “Aleksa Đilas Bećo” Mojkovac.

Projektom će biti obuhvaćeno najmanje 500 djece, učenika/ca i prosvjetnih radnika koji će kroz radionice i neposrednu komunikaciju sticati znanja o važnosti brige o životnoj sredini koju dijelimo. Naime, fokus će biti na temama koje se odnose na  otpad, štetnost plastičnog otpada, proces reciklaže, pozitivne primjere iz zajednice koji su na kreativan i koristan način upotrijebili plastiku za proizvodnju novih predmeta kao što je eko daska, koju proizvode u 3D sobi. 

Posebnu zahvalnost dugujemo Airbnb Fondu za zajednice, GlobalGiving-u i crnogorskoj Airbnb zajednici domaćina. Zahvaljujući njihovoj podršci omogućeno nam je da aktivnostima koje nam predstoje edukujemo, inspirišemo i ohrabrimo djecu i učenike/ce da budu promoteri recikliranja u svojim porodicama i zajednici, da šireći znanje utiču na negativno ponašanje, navike i svijest drugih o plastici, reciklaži i benefitima koje ona donosi čovječanstvu”, kazala je mr Marija Jovović, izvršna direktorica Fondacije “Čini dobro”.

Airbnb Community Fund osnovan je za jačanje zajednica širom svijeta. Proslavljajući svoju treću godinu, Airbnb Community Fund, u partnerstvu s GlobalGiving i Deed, usmjerio je bespovratna sredstva u više od 120 neprofitnih organizacija u 44 zemlje na šest kontinenata. Airbnb domaćini, uključujući članove lokalnih klubova domaćina, odabrali su mnoge neprofitne organizacije. Pod liderstvom domaćina volontera Klubovi domaćina su lokalne zajednice Airbnb domaćina koji se okupljaju kako bi se povezali međusobno is Airbnb-om. Lideri Klubova domaćina radili su, sa svojim članovima, na  identifikovanju neprofitnih organizacija koje čine razliku u njihovim lokalnim zajednicama.

„Velika zahvalnost pripada domaćinima iz Crne Gore sa Airbnb platforme, predstavnicima poslovne zajednice koji su se marljivim radom istakli i uspjeli da skrenu pažnju jednoj takvoj kompaniji kao što je Airbnb da obezbjedi, po prvi put, sredstva za donaciju za naš region, tačnije Crnu Goru. Airbnb posvećuje pažnju svakom pojedincu i sva naša podrška usmerena je na očuvanje života i razvoj sredine“ rekao je Danko Drakić, lider lokalnog Kluba domaćina, Airbnb zajednice Crna Gora.

Tokom trajanja Projekta u obrazovno-vaspitnim ustanovama će se sakupljati plastika, a svaka ustanova će dobiti po četiri eko kante i četiri eko klupe napravljene od eko daske od Fondacije.

Činjenjem dobra danas, stvaramo bolju budućnost za sve nas!

Zato činimo dobro!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Help desk

HR Platforma

Registar članica

Verified by MonsterInsights