Novosti

Uspješno realizovana još jedan akcija dobrovoljnog davanja krvi

Fondacija „Čini dobro“ uspješno je realizovala još jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi pod sloganom „Daj krv, produži nečiji život“. U akciji su učestvovali zaposleni iz IT zajednice, bankarskog sektora, sektora osiguranja, kao i građani i građanke.

-Raduje nas činjenica da smo i danas u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi uspješno realizovali još jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Imajući u vidu činjenicu da je svakom četvrtom stanovniku planete u nekom trenutku života potrebna transfuzija krvi, ovakve akcije su od posebnog značaja. Zato kroz naše aktivnosti promovišemo dobrovoljno davalaštvo krvi, sa akcentom na humanost pojedinca koji doprinosi stvaranju zaliha krvi, kao lijeka humanog porijekla. Na taj način stvaramo uslove za sigurniju budućnost nečijeg člana porodice, druga/rice ili kolege/inice.

Fondacija „Čini dobro“ će do kraja godine organizovati još jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi, jer želimo podstaći posebno mlade da budu dio aktivnosti kojima se daje doprinos u spašavanju života. Takođe, na ovaj način želimo ojačati osjećaj zajedništva i solidarnosti među ljudima- rekla je direktorica Fondacije „Čini dobro“ Marija Manja Jovović.

“Fondacija „Čini dobro“ je već naš tradicionalni partner koji nam godinama unazad pomaze da održimo stabilne zalihe krvi, ali i radi na promociji dobrovoljnog davalaštva krvi kroz svoje društveno odgovorno poslovanje. Ova akcija nam je posebno značajna, jer dolazi u vrijeme godišnjih odmora kada su zalihe na nešto manjem nivou, a potreba za ovim lijekom povećana. Pozivamo i druge društvene subjekte, ali i pojedince da izdvoje malo vremena, posjete nas i donirajući krv omoguće adekvatno transfuziološko zbrinjavanje svih pacijenata”- kazao je dr Đorđe Zogović iz Zavoda za transfuziju krvi.

U akciji „ Daj krv, produži nečiji život“ su učestvovali zaposleni iz kompanija: Bild studio, Codeus, Data Design, Coinis, First Line Software, MeetBusters, Logate, 3Hills, Alicorn, Studio MAP, Sky Express Montenegro, Zapad banka AD Podgorica, Studio MAP, Vitreum, Studio moderna, Telekom, UNIQA osiguranje, kao i zaposleni u udruženju ITC Cortex pojedinci koji su se priključili akciji koju je podržala i kompanija Water Group D.O.O.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Help desk

HR Platforma

Registar članica

Verified by MonsterInsights