Novosti

Uručene nagrade studentima UCG za najbolje startup ideje

Nagrade studentima za tri najbolje startap ideje nagradnog Konkursa Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore, uz podršku partnera, Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore i Fondacije “Čini dobro”, svečano su uručene danas na Univerzitetu Crne Gore.

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović uručio je prvu nagradu u vrijednosti od 3.000 eura studentu Ekonomskog fakulteta UCG, Abedinu Orahovcu za projekat pod nazivom Mlado srce povezuje.

Drugu nagradu u vrijednosti od 2.000 eura studentu Biotehničkog fakulteta UCG, Filipu Buškoviću za projekat Toz – očistimo svoje dvorište, uručio je koordinator službe za kredite i garancije Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore, Spasoje Vujošević.

Izvršna direktorica Fondacije “Čini dobro” mr Marija Jovović uručila je treću nagradu, u vrijednosti od 500 eura, studentima Arhitektonskog fakulteta UCG  Sari Stijepović i Ognjenu Mandiću za idejni projekat EkoBaust – Reciklaža građevinskog otpada za održivu izgradnju.

Direktorica Marija Jovović uputila je čestitke Kancelariji za razvoj karijere i cjeloživotno učenje i inicijative poput ove ocijenila kao dobar način da se studentima pokaže da neko brine o njima, kako kada je riječ o formalnom, tako i kada je riječ o neformalnom obrazovanju.

Menadžer Centra za razvoj karijere i CŽU UCG Ivica Todorović izrazio je uvjerenje da će implementacija projekata biti uspješna, ističući da su vrata Centra i Univerziteta  širom otvorena za nove inicijative. Veliku zahvalnost uputio je partnerima, uz nadu da će zajedničkim naporima nadograđivati projekte ovog ili sličnog tipa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Help desk

HR Platforma

Registar članica

Verified by MonsterInsights