Novosti

Učenici JU OŠ “Aleksa Đilas Bećo” iz Mojkovca posjetili fabriku vode Suza

Svjetski dan voda se bliži, a učenici osnovne škole “Aleksa Đilas Bećo” iz Mojkovca su već zagazili u avanturu znanja i očuvanja ovog dragocjenog resursa.

Zahvaljujući podršci Uprave za vode, Fondacije “Čini dobro” i EU4ME projekta, pedeset đaka iz 6, 7. i 8. razreda, zajedno sa nastavnicima Dušankom Tomović i Slobodankom Doman, imali su priliku da posjete fabriku vode “Suza” u Kolašinu.

Učenici su učili kako voda koja stiže iz srca netaknute prirode Nacionalnog parka Biogradska gora dolazi do svih nas. Učenici i učenice su imali priliku da se upoznaju sa procesom rada, pakovanja i pripreme vode za tržište. Puni utisaka i novih znanja vratili smo se u učionice i želimo da se zahvalimo Upravi za vode, Fondaciji "Čini dobro" i EU4ME projektu što su nam omogućili ovu posjetu - kazala je nastavnica Dušanka Tomović.

Ova posjeta je više od edukativnog izleta – to je korak ka razumijevanju važnosti vode u našim životima i potrebi za njegovim očuvanjem. Naš put ka EU integracijama se podržava dodatno kroz učenje i primjenu najboljih praksi u zaštiti i održivom korišćenju vodnih resursa.

Zajedno možemo učiniti razliku – čuvajmo vodu, čuvajmo život!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Help desk

HR Platforma

Registar članica

Verified by MonsterInsights